You, the petitioner
85685d0c 8043 428f 8b07 bfb235518ab1

Houd Maneswaard open

1,055 signatures

De Maneswaard, ook wel “Gat van Opheusden” of ”Baggergat” genoemd, gelegen aan de Nederrijn bij Opheusden, wordt afgesloten van de rivier en verboden voor motorboten als het aan de gemeenten Wageningen en Neder-Betuwe ligt. Men wil het gat ontdiepen met elders uit de Rijn opgegraven baggerspecie.

Petition

We

Watersporters, recreanten en iedereen die geniet van de Maneswaard in haar huidige vorm,

 

observe

dat de beide gemeenten een beslissing hebben genomen waarbij het belang van vele watersporters en recreanten niet zwaar genoeg is meegewogen. Er is namelijk ook geen alternatief voor de diverse verenigingen en recreanten om hun sport of hobby op een veilige manier uit te kunnen oefenen

 

and request

daarom de beide betrokken gemeenten dringend om de Maneswaard haar huidige recreatiefunctie te laten behouden en met belanghebbenden in gesprek te gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Wageningen 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-23 
Lead petitioner:
Frank Dankbaar 
Website:

History

Signatures

Updates

Brochure van K3Delta

Hallo allemaal,

Graag weer maximaal delen, K3Delta die de opdracht van Staatsbosbeheer heeft gekregen om het voormalige grindgat te herinrichten heeft een brochure uitgebracht met daarin best wel gedetailleerd de toekomst. Nieuw daarin is dat men ook weer klei gaat afgraven aan de westzijde om de boel te financieeren en mooie poelen te vormen . Op zich geen probleem lijkt mij . Dat de kanten hier en daar wat minder stijl gemaakt worden ook geen punt. Het ondiepen in zijn geheel snap ik niet temeer omdat het gat helemaal GEEN 20 METER DIEP is!!! Ik kom op 2 plaatsen niet verder dan 16meter bij dit (vrij normale) waterpeil.

+Read more...

De rest van het gat is zo'n 10 meter diep oplopend naar de oevers oost en west en naar het strand. Ondieper maken ne veel planten laten groeien werken alleen maar blauwalg in de hand lijkt mij. Ook komen er eilanden in die het weidse van de plas wegnemen en het onaantrekkelijker maken voor zeilers. Afijn kijk zelf in de brochure en oordeel!

2020-08-15

Hoe verder?

K3 Delta, de aannemer die gevraagd is de Maneswaard natuurvriendelijker te maken heeft al snel na het ontstaan van deze petitie van zich laten horen. Zij willen niets liever dan dat de regio (Wij dus) content zijn met wat zij daar gaan realiseren.

+Read more...

Niet K3 Delta maar Staatsbosbeheer wil het gat afsluiten van de rivier. De beide gemeenten vinden dit niet erg want dan zijn ze van het handhaving probleem af. Daar zit hem feitelijk het grootste probleem. Handhaving. Politie en eventueel BOA's van Neder Betuwe stoppen bij de waterlijn en/of zomerdijk. Dat is de gemeentegrens. Rijkswaterstaat die op het water zou moeten handhaven omdat het een open verbinding met de rivier is doet het ook niet! En dus gaan waterscooters en speedboten daar hun gang!!!!!!!!!!!!!!!! Wij gaan de overtreders voortaan zo veel mogelijk op beeld vast leggen, ook op de rivier! Daar is om gevraagd. Misschien dat het helpt ze op andere gedachten te krijgen. Tot zover.

2020-06-19

Petitie is ingediend!!!!!!

De petitie is gisteren aangeboden aan de burgemeester van Wageningen Geert van Rumund. De gemeente wil in principe het gat niet afsluiten maar heeft geen ander oplossing voor het handhavings probleem. Wat je ook bedenkt, er moet op gecontroleerd worden.

+Read more...

Politie en Rijkswaterstaat zijn in dit gebied weg bezuinigd. Ondertussen wordt het op de rivier en in het grindgat alleen maar gekker. Wat nu? Zie ook: https://www.gelderlander.nl/wageningen/duizend-handtekening-tegen-sluiting-plas-voor-alle-watersporters-om-overlast-jetski-s-tegen-te-gaan~ac4cf33f/

2020-06-05