You, the petitioner
85685d0c 8043 428f 8b07 bfb235518ab1

Houd Maneswaard open

1,097 signatures

De Maneswaard, ook wel “Gat van Opheusden” of ”Baggergat” genoemd, gelegen aan de Nederrijn bij Opheusden, wordt afgesloten van de rivier en verboden voor motorboten als het aan de gemeenten Wageningen en Neder-Betuwe ligt. Men wil het gat ontdiepen met elders uit de Rijn opgegraven baggerspecie.

Petition

We

Watersporters, recreanten en iedereen die geniet van de Maneswaard in haar huidige vorm,

 

observe

dat de beide gemeenten een beslissing hebben genomen waarbij het belang van vele watersporters en recreanten niet zwaar genoeg is meegewogen. Er is namelijk ook geen alternatief voor de diverse verenigingen en recreanten om hun sport of hobby op een veilige manier uit te kunnen oefenen

 

and request

daarom de beide betrokken gemeenten dringend om de Maneswaard haar huidige recreatiefunctie te laten behouden en met belanghebbenden in gesprek te gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Wageningen 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-30 
Lead petitioner:
Frank Dankbaar 
Website:

History

Signatures

Updates

Achter de schermen.

Hallo allemaal, Achter de schermen zijn we bezig informatie te verzamelen over hoe we ons doel het beste kunnen bereiken. De petitie is in ontvangst genomen door de burgemeester maar die heeft hem in de la gegooid denk ik. Dus bedenken we een andere strategie om de gemeente Wageningen duidelijk te maken dat we de Maneswaard willen behouden zoals ie is en hem vooral open te houden. Alle input is welkom!!.

2020-10-30

Bijeenkomst.

Vandaag 21/9/20 een vruchtbare vergadering gehad met een aantal belanghebbenden bij Vada over dit onderwerp. De Maneswaard wordt regelmatig in het nieuws genoemd alsof het een voldongen feit is.

+Read more...

De petitie en de gesprekken worden daarin niet of nauwelijks genoemd. Wel wordt er gesuggereerd dat de Maneswaard een diep gat is met steile oevers. Wij weten beter. Het is daar schitterend met op veel plekken schuin oplopende oevers. Veel vis en veel vogels en heel schoon water! Ondiepen (volstorten) en afsluiten wordt het echt niet beter op. (Blauwalg!) Let op Opheusden en Wageningen. Dit is niet meer terug te draaien. Volg de media, teken de petitie als je dat nog niet gedaan hebt. We laten dit toch niet gebeuren? Wordt vervolgd

2020-09-21

Brochure van K3Delta

Hallo allemaal,

Graag weer maximaal delen, K3Delta die de opdracht van Staatsbosbeheer heeft gekregen om het voormalige grindgat te herinrichten heeft een brochure uitgebracht met daarin best wel gedetailleerd de toekomst. Nieuw daarin is dat men ook weer klei gaat afgraven aan de westzijde om de boel te financieeren en mooie poelen te vormen . Op zich geen probleem lijkt mij . Dat de kanten hier en daar wat minder stijl gemaakt worden ook geen punt. Het ondiepen in zijn geheel snap ik niet temeer omdat het gat helemaal GEEN 20 METER DIEP is!!! Ik kom op 2 plaatsen niet verder dan 16meter bij dit (vrij normale) waterpeil.

+Read more...

De rest van het gat is zo'n 10 meter diep oplopend naar de oevers oost en west en naar het strand. Ondieper maken ne veel planten laten groeien werken alleen maar blauwalg in de hand lijkt mij. Ook komen er eilanden in die het weidse van de plas wegnemen en het onaantrekkelijker maken voor zeilers. Afijn kijk zelf in de brochure en oordeel!

2020-08-15